Medencefedések

Többféle medencefedés és biztonsági medencetakarás

Medencefedések, medencetakarók

Mit kell tudni a medencefedésekről?

A medencefedés egyik legfontosabb feladata a víz hőmérsékletének megtartása. A víz felszíne folyamatosan párolog, ez pedig elvonja a hőt a medencéből. A medencefedés akadályozza ezt a folyamatot, így jelentős energiát takarítunk meg. Használatukkal jelentősen meghosszabbíthatjuk a fürdési szezont.

A medencetakarással a belehulló szennyeződésektől is megóvhatjuk a vizet, ezzel kevesebb vegyszer használatára van szükség, így a medence üzemeltetése is egyszerűbbé és gazdaságosabbá válik. A megfelelő medencefedés a kisgyermekek és házi kedvenceink biztonságát is szolgálja. A medencetakarásra többféle megoldás kínálkozik.

Bármi is az elképzelése, mi megvalósítjuk!
Kérje bátran árajánlatunkat, nem jár kötelezettséggel!

Medencefedés típusaink

Kattintson az Önt érdeklő típusra, és tekintse meg a medencetakarás részletes ismertetőjét!

polikarbonát medencefedés

Polikarbonát medencefedések

A felhasználását tekintve a polikarbonát medencefedés az egyik legpraktikusabb medencetakarási mód. A medencét érő mindenféle káros hatás ellen védelmet jelent, megakadályozza a víz párolgását, és az üvegházhatásnak köszönhetően melegíti fel a vizet.

Fűtés nélkül ezzel a módszerrel tudjuk a medencénket a leghosszabb ideig használni. A vízbe hulló szennyeződéseket 100%-ban kiküszöböli, valamint a csapadék okozta pH emelkedéstől is megvéd. Használatkor a sínhosszabbításnak köszönhetően teljesen eltolható a medencéről.

Polikarbonát medencefedések
redőnyös medencefedés

Rolós / redőnyös medencefedések

A medencefedő redőny legesztétikusabb és legkönnyebben kezelhető medencetakarás. Elhelyezése történhet a medence partjára rögzítve, esetleg különböző víz alatti kialakítások is lehetségesek, akár elrejtve is. A redőny lamellák különböző színekben rendelhetőek. Az alapszín a fehér, de létezik homokszínű, világos vagy sötétkék, türkiz, beige vagy szürke. Ezen kívül áttetsző és szolár kivitelben is rendelhető. Az utóbbi két kivitel polykarbonátból is készülhet, amelyeknek a hőállósága magasabb, így az élettartama is lényegesen hosszabb.

A szolár kivitelű redőny felső rétege átlátszó műanyag, az alsó rétegen pedig egy fekete úgynevezett szolár bevonat található, aminek köszönhetően a medencevíz hőfoka 7 - 8 °C-kal emelhető! A beltéri medencéknél a párolgás csökkentésével jelentős energia megtakarítás érhető el, hiszen a páramentesítésre kevesebb energiát kell fordítani.

Rolós / redőnyös medencefedések
biztonsági medencefedés

Biztonsági medencetakarások

600g/m2 PVC fóliából készített alumínium csövekkel merevített medencetakaró, amely a medence szélein 20-20cm-el túlnyúlik, és mindkét végén rögzítve van. Kisebb medencék esetében a biztonsági takaró kézi hajtóművel mozgatható, nagyobb vízfelületek esetén motoros csévéző használatát javasoljuk.

A medencefedés kifeszített állapotban egy kisgyermek, vagy kisállat súlyát is elbírhatja, így a kertben is biztonságos megoldás.

Biztonsági medencetakarók

Elérhetőségeink

NG Next Generation Kft.


info@medenceepites.hu

+36 30 625 4814

1142 Bp, Tengerszem u. 24.

Professzionális medenceépítés többféle típusban és kivitelben, választható színekben, igény szerint komfortfokozókkal, kiegészítőkkel.