Vízfelszín alatti redőnytakarások

Rolós medencefedések többféle kivitelben

Vízfelszín alatti redőnyök

Mit kell tudni a víz alatti redőnytakarásokról?

A víz alatti redőnyök többségénél már a medence építésénél gondolni kell a rolókamra kialakítására illetve külső motoros csévélő esetén a motor és az elektromos szekrény elhelyezésére.

A fehér lamellák kivételével a medence partján elhelyezett redőnyt mindenképpen takarni kell, mivel a napsugárzás hatására meglágyulnak, eldeformálódnak. A fehér lamellák takarása is ajánlott, mivel ezzel megkönnyítjük tisztántartásukat és megjelenésüknek is eleganciát biztosítunk.

Standard redőnyeinkhez alumínium profil vázszerkezetű, selyemfényű kemény PVC lemezzel kitöltött hófehér, esztétikus burkolatunkat ajánljuk, mely könnyen kezelhető és tisztítható.

Nagyobb medencék letakarásához fából vagy trópusi fából készült burkolatot szoktunk használni.

Bármi is az elképzelése, mi megvalósítjuk!
Kérje bátran árajánlatunkat, nem jár kötelezettséggel!

Vízfelszín alatti redőnyös medencefedés típusaink

A rolós vagy redőnyös medencetakarás többféle kivitelben lehetséges, tekintse meg az opciókat az alábbi ábrákon!

Fenékvályúban elhelyezett medencefedő roló

Ebben az esetben a rolócséve burkolása kötelező, mivel a nyitott vályú balesetveszélyes. Erre minden esetben egy rozsdamentes acélból készülő keretszerkezetet és egy burkolható tálcát használunk.

Medencefenéken vagy középmagasan elhelyezett medencefedő roló

Ez a típus a medencefenék közelében vagy középmagasan a medence végében helyezkedik el. A szabadon álló, takaratlan redőny nagyon praktikus, mert kevés helyet vesz el a medencéből és egyszerű telepíthetőségével akár utólagosan is beszerelhető.

Falban lévő kamrában elhelyezett medencefedő roló

Ez a redőny az egyetlen olyan kamrába rejtett redőny, ami nem igényel takarást, de ha mégis szeretnénk elrejteni szem elől, akkor a rolókamra előtt függőlegesen álló panellel van rá mód. Ez esetben a feltekert roló nem vesz el helyet a medencétől, annak teljes hossza kényelmesen használható.

Fallal elválasztott kamrába rejtett medencefedő roló

Ennél a típusnál a csévélő szerkezet a medencétől egy függőlegesen elválasztott beton fallal kialakított rolókamrába van rejtve, 80-100 cm mélyen. A teteje egy széles kemény PVC burkolattal kerül lefedésre. Mivel a  fal magassága 15-20 cm alacsonyabb a medence pereménél, ezzel kialakul egy pihenő, napozó rész is.

Közvetlenül a vízszint alá rejtett medencefedő roló

Ez a típusú redőny közvetlenül a vízszint alá kerül, a medence peremétől 40-50 cm-re található a csévélő tengely középpontja.

Színválaszték - poikarbonát lamellák:

átlátszó

átlátszó

víztiszta

víztiszta

szolár

szolár

szolár ezüst

szolár ezüst

Színválaszték - PVC lamellák:

átlátszó

átlátszó

bézs

bézs

fehér

fehér

homok

homok

sötétkék

sötétkék

szolár

szolár

szürke

szürke

türkiz

türkiz

világoskék

világoskék

Elérhetőségeink

NG Next Generation Kft.


info@medenceepites.hu

+36 30 625 4814

1142 Bp, Tengerszem u. 24.

Professzionális medenceépítés többféle típusban és kivitelben, választható színekben, igény szerint komfortfokozókkal, kiegészítőkkel.