Fóliás medencék

Medenceépítés zsaluköves és fémpalástos technológiával

Fóliás medencék

Mit kell tudni a fóliás medencékről?

A fóliás medencéket azért hívjuk így, mert a megépített szerkezetet egy 1,5 mm (egyes felületeknél 2 mm) vastag szálerősített fóliával béleljük ki. A fólia védőlakk bevonattal van ellátva, ami védi az UV sugárzástól, megelőzi a gombák és baktériumok megjelenését, gátolja a szennyeződések lerakódását és védi a fóliát a mechanikai sérülésektől.

A medence aljára és oldalfalaira sima felületű fóliát teszünk, a sekély vízszintes felületekre (lépcsők, pancsolók...) a biztonság fokozása céljából pedig csúszásmentes fóliát. Anyaga rendkívül erős és formatartó, így megfelelő használat mellett több mint 10 évig is díszítheti medencéjét.

Az általunk használt fólia szivárgásmentességére 10 év gyári garancia van. A fólia lehet egyszínű, vagy mintás is, így mindenki a saját ízlésének és környezetének megfelelően választhat széles kínálatunkból. A fólia viszonylag könnyen cserélhető, ha esetleg a hosszú évek alatt elhasználódna, vagy csak egyszerűen valamilyen új stílusra vágyunk. A csere a szerkezet bontása nélkül történik.

A fóliás medence szerkezete kialakítható zsalukő falazattal vagy termoblokkokból. Utóbbi esetben hungarocellből készült speciális falazó elemeket használunk, amelyek nem csak egyszerűbben építhetőek, hanem a medence vizének a hőveszteséget is jelentősen csökkentik. Ezzel a módszerrel az épített medencéknél fantáziánk szabadon szárnyalhat, hiszen gyakorlatilag szinte bármilyen méretű, formájú medence készíthető így, süllyesztett vagy feszített víztükrű kivitelben.

Medencénket felszerelhetjük különféle komfort fokozó, élmény növelő elemekkel, mint például ellenáramoltatóval, automata vegyszeradagolóval, világítással, medencefűtéssel, vízköpőkkel, sós vizes fertőtlenítéssel.

Bármi is az elképzelése, mi megvalósítjuk!
Kérje bátran árajánlatunkat, nem jár kötelezettséggel!

Fóliás medence típusaink

Süllyesztett víztükrű medencék

A süllyesztette víztükrű medencét másnéven szkimmeres medencének is hívjuk. Ebben az esetben a víz felszíne a medence perem alatt 10 – 15 cm-el van. A vízre hulló szennyeződéseket a befúvók a fölöző, másnéven szkimmer felé sodorják, amiben egy szűrőkosárban összegyűlnek a nagyobb darabok.

A szkimmerkosáron átjutó szennyeződéseket a szivattyú előszűrő kosara, illetve a legfinomabb szennyeződéseket a szűrőtartály szűrő rétege fogja fel. A megszűrt vizet az esetleges fűtés, vegyszerezés után a szkimmerrel szemben lévő oldalon elhelyezett befúvókon keresztül juttatjuk vissza a medencébe.

Feszített víztükrű medencék

A feszített víztükrű medence látványában elegánsabb és egy magasabb műszaki színvonalat képvisel mind építészeti, mind gépészeti szempontból, mint a süllyesztett víztükrű szkimmeres medence.

Árfekvésben a süllyesztett víztükrű medencénél minimum 30%-al drágább a kivitelezése, valamint a gépházban is jelentősen nagyobb helyre van szükség.

A galériában további képeket talál az általunk készített medencékről!

Komfortnövelés wellness funkciókkal

Hőszivattyúk,
hőszivattyús fűtés

Fűtés környezetbarát módon és gazdaságosan, megújuló energiával.

Medencetisztító
robotok

Automatikus medencetisztítás a legkorszerűbb technológiával, hatékonyan.

Padlótisztító rendszer

Net'N'Clean, a medencepadló lemezébe és a lépcsőbe épített automata padlótisztító.

Automata
vegyszeradagolók

Vízkezelés, fertőtlenítés és vízminőség ellenőrzés automatikusan.

Sós vizes fertőtlenítés

Vízkezelés és fertőtlenítés vákuum sóval, elektrolízissel, automatikusan.

Medence
világítás

Víz alatti halogén és LED világító rendszere.

Hőcserélős medencefűtés

Medencefűtés a ház fűtési rendszeréről.

Medence körüli felszerelések

Medence kiegészítők, valamint dekorációs célú és funkcionális elemek.

Elérhetőségeink

NG Next Generation Kft.


info@medenceepites.hu

+36 30 625 4814

1142 Bp, Tengerszem u. 24.

Professzionális medenceépítés többféle típusban és kivitelben, választható színekben, igény szerint komfortfokozókkal, kiegészítőkkel.